Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Πως να κατασκευάσετε έναν ηλιακό ανεμόμυλο (δημιουργική απασχόληση παιδιών)

 

Ο ηλιακός ανεμόμυλος είναι ένα ξύλινο εκπαιδευτικό παιχνίδι σε μορφή συναρμολογούμενου κιτ. Κατασκευάζεται με απλό τρόπο, συνδέοντας μεταξύ τους ξύλινα κομμάτια που έχουν κοπεί με laser, με βάση τις αναλυτικές οδηγίες που περιέχονται στην προσεγμένη συσκευασία.

Ο ηλιακός ανεμόμυλος περιλαμβάνει 2 πτερύγια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, σχηματίζοντας έτσι μια φτερωτή που περιστρέφεται με τη βοήθεια ενός μικρού κινητήρα σταθερού ρεύματος (D.C.). Ο κινητήρας αυτός συνδέεται με ένα φωτοβολταϊκό κύτταρο (στοιχείο) που είναι στερεωμένο στη μια πλευρά της στέγης του ανεμόμυλου με ένα αυτοκόλλητο διπλής όψεως. Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να τοποθετήσουμε τον ανεμόμυλο σε ένα σημείο που βλέπει απευθείας ο ήλιος και η φτερωτή αρχίζει αμέσως να περιστρέφεται!

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που βρισκόμαστε σε κάποιο εσωτερικό χώρο (π.χ. σε ένα δωμάτιο) ή απλά έχει συννεφιά; Ο ανεμόμυλός μας λειτουργεί και σε μια τέτοια περίπτωση, απλά το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πλησιάσουμε στο φωτοβολταϊκό κύτταρο μια λάμπα (π.χ. ενός πορτατίφ) ή έναν φακό. Βέβαια, στην περίπτωση αυτή, μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσουμε με το χέρι την περιστροφή της φτερωτής, ώστε να υπερνικήσουμε την αδράνεια που έχει ο ανεμόμυλος, και να αφήσουμε στη συνέχεια τη φτερωτή να περιστρέφεται μόνη της.

Μπορούμε ακόμα και να βάψουμε τον ανεμόμυλο στα χρώματα που επιθυμούμε.

Τι συμπεραίνουμε από τα παραπάνω;

Ο ηλιακός ανεμόμυλος αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για δώρο σε παιδιά, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι προσφέρεται σε οικονομική τιμή (μικρότερη από 20€).

Από τη ΛΑΤΖΙ.ΠΛΑΝ (SOLAR TOYS)

#δημιουργικήαπασχόληση     #livingreen   #solartoys

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ