Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Φωτοβολταϊκά στο "Dream Factory" της Bentley Motors

 



Ξεκίνησε η εγκατάσταση νέων ηλιακών πάνελ στο ουδέτερο ως προς τον άνθρακα “Dream Factory” της  Bentley Motors στο Κρου. Η ανακοίνωση συμπίπτει με τη 10η επέτειο των πρώτων ηλιακών πάνελ στο εργοστάσιο του Πιμς Λέην, όπου κατασκευάζονται όλα τα μοντέλα Bentley. Τα ηλιακά πάνελ καλύπτουν μια έκταση 60.911 τ.μ.– ίση με εννέα γήπεδα ποδοσφαίρου ή 311 γήπεδα τένις.

Τα πρόσθετα πάνελ τελευταίας τεχνολογίας είναι εξαιρετικά αποδοτικά και παράγουν σχεδόν 60% περισσότερη ισχύ ανά πάνελ σε σχέση με τις αρχικές μονάδες. Θα προσθέσουν ακόμα δύο MW στην παραγωγή ενέργειας στη μονάδα της Bentley, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ στα 10 MW. Υπολογίζεται ότι τα συνδυασμένα συστήματα με 36.418 ηλιακά πάνελ θα παράγουν έως και το 75% των ημερήσιων απαιτήσεων ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας κατά μέσο όρο, με βάση τον Μάιο του 2023 και μπορεί να φτάσουν και στο 100%.

Αυτό ισοδυναμεί με την ενέργεια που απαιτείται για την τροφοδοσία περισσότερων από 2.370 νοικοκυριών ετησίως. Τα νέα πάνελ πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία έως τον Νοέμβριο, μειώνοντας τις ισοδύναμες εκπομπές CO2 κατά 407.477 τόνους ετησίως. Η εγκατάσταση σε δέκα υπάρχουσες κατασκευές στέγης στο εργοστάσιο είναι απλώς η τελευταία φάση στις προσπάθειες της Bentley να αξιοποιήσει τη δύναμη του ήλιου.

#SolarenergyBentley           #solarpanels




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ