Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

ΗΛΙΑΚΑ ΠΑΝΕΛ 4 ΦΟΡΕΣ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΜΕ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PEROSKVITE

 




Ερευνητές του University of Michigan έκαναν μία νέα ανακάλυψη η οποία μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ηλιακών πάνελ τα οποία θα είναι δύο έως τέσσερις φορές φθηνότερα από τα σημερινά.

Τα ηλιακά κελιά Perovskite, ενώ είναι περιβαλλοντικά πιο φιλικά από τα αντίστοιχα που βασίζονται στο πυρίτιο, έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής εξαιτίας της διάβρωσης από τη ζέστη, την υγρασία και τον αέρα. Για να βελτιώσουν την διάρκεια ζωής τους, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στο να αναγνωρίσουν τα μόρια που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη διάβρωση. Βρήκαν λοιπόν κάποια μόρια τα οποία όταν προστίθενται στους κρυστάλλους perovskite, αποτρέπουν τη δημιουργία ανωμαλιών, ενισχύοντας την αντοχή του υλικού.



Οι ερευνητές δημιούργησαν τρία πρόσθετα με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, με κάθε ένα να περιέχει παρόμοια χημικά συστατικά. Τα μόρια με μεγαλύτερη μάζα είχαν καλύτερη αλληλεπίδραση με τους κρυστάλλους perovskite, αποτρέποντας τη δημιουργία ατελειών. Διαπίστωσαν επίσης πως το μέγεθος και η διαμόρφωση των προσθέτων ήταν κρίσιμη.

Η συνέχεια εδώ:  Peroskvite


#solar_peroskvite          #solarenergy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ