Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Οι πιο σημαντικές δεξιότητες για το μέλλον του παιδιού

 

Άρθρο του British Council 


Βοηθώντας τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες ζωής από μικρή ηλικία, συμβάλλουμε σημαντικά στη διαμόρφωση της «σχολικής ετοιμότητας» αλλά θέτουμε τα θεμέλια για τη μελλοντική τους ανεξαρτησία και επιτυχία. Επιτρέποντας στα παιδιά να κάνουν λάθη και ενθαρρύνοντάς τα να ξεπερνούν τα εμπόδια αλλά και να μαθαίνουν από αυτά, μπαίνουν οι βάσεις για τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που είναι εξαιρετικά σημαντικές για την δια-βίου μάθηση.

Ανεξαρτησία και ανθεκτικότητα

Ενθαρρύνοντας την ανεξαρτησία από μικρή ηλικία επιτρέπουμε στα παιδιά να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία. Όταν τα παιδιά μαθαίνουν και εξερευνούν στην πράξη, εκτίθενται στις «δοκιμές και τα σφάλματα» της καθημερινότητας και μαθαίνουν από τα λάθη τους άμεσα, συνειδητοποιούν την ανάγκη να κάνουν επιλογές αλλά και ποιες επιπτώσεις συνεπάγονται αυτές οι επιλογές. Η προώθηση και η θετική ενίσχυση της ανεξαρτησίας αποτελούν καταπληκτική προετοιμασία για το μέλλον κάθε παιδιού.

Όταν παρατηρούμε τα παιδιά που μαθαίνουν από τα λάθη τους και υιοθετούν μία προσέγγιση ανθεκτικότητας, είναι προφανές ότι για αυτούς τους μαθητές η αποτυχία απλά δεν υφίσταται. Από την πείρα μου στη διδασκαλία των Αγγλικών, οι ανθεκτικοί μαθητές μπορούν να «επανακάμψουν» … και μάλιστα με γέλια! Κατά τη γνώμη μου αυτή είναι η καλύτερη προσέγγιση στην εκμάθηση της γλώσσας.

Η συνέχεια του άρθρου στο link:  Σημαντικές δεξιότητες για παιδιά

#δεξιότητες_για_παιδιά         #british_council

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ