Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Μαθησιακές δυσκολίες: πως να βοηθήσετε το παιδί σας



Η μελέτη των σχολικών μαθημάτων και η ολοκλήρωση των εργασιών για το σπίτι συνήθως αποτελούν αιτία μόνιμης έντασης, καβγάδων αλλά και απογοήτευσης τόσο για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όσο και για τους γονείς τους.
Το κυνηγητό γύρω από το τραπέζι για να ολοκληρώσει το παιδί μια εργασία, τα ξενύχτια για να αποστηθίσει το μάθημα της επόμενης ημέρας και το σβήσιμο και ξαναγράψιμο στο τετράδιο μέχρι να σταματήσει να κάνει μουτζούρες είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές εικόνες που πιθανόν να έρχονται στο μυαλό ενός γονέα όταν σκέφτεται τη μελέτη στο σπίτι.
Φυσικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω συνοδεύονται συνήθως από κλάμα, φωνές, απειλές, ατυχείς συγκρίσεις με άλλα μέλη της οικογένειας, οδηγώντας έτσι σε ρήξη την πολύτιμη σχέση γονέα-παιδιού. Ενώ λοιπόν για κάποιο άλλο παιδί ο ρόλος του γονέα, όσον αφορά τη μελέτη στο σπίτι, περιορίζεται σε απλή καθοδήγηση, επεξήγηση ή έλεγχο, στο παιδί με μαθησιακές δυσκολίες ο γονέας αναλαμβάνει κυρίως τον ρόλο του δασκάλου, προσπαθώντας να πείσει το παιδί του να ολοκληρώσει τις σχολικές υποχρεώσεις του.
Δείτε περισσότερα ...



#mathisi#paidia#goneis#sxoleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ