Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ηλιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια: μια επιλογή για ..ψαγμένους και ψαγμένες !!!



Όπως είναι γνωστό, με τη ραγδαία εξάπλωση του internet και των social media, ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, προτιμούν να ενημερώνονται από εξειδικευμένα sites, blogs, το Facebook, το Twitter, το Instagram και διάφορα άλλα μέσα που βασίζονται στο διαδίκτυο. Ιδιαίτερα οι νέοι γονείς είναι πλέον αρκετά ενημερωμένοι και, όπως είναι φυσικό, αναζητούν λύσεις που συνδυάζουν ποιότητα και λογικό κόστος.

Η εταιρεία ΛΑΤΖΙ.ΠΛΑΝ (www.solar-toys.gr), με όραμα και διάθεση για προσφορά, αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, διαθέτει μέσω ενός δικτύου αξιόπιστων συνεργατών στη λιανική αγορά ένα νέο και καινοτόμο προϊόν: τα ηλιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια.  

Αλλά τι είναι τα ηλιακά παιχνίδια? Είναι παιχνίδια σε μορφή ξύλινων κομματιών, κομμένων με laser, που διαθέτουν ηλιακά (φωτοβολταϊκά) κύτταρα, τα οποία μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική (συνεχές ρεύμα), τροφοδοτώντας συνήθως ένα μικρό κινητήρα που μπορεί π.χ. να περιστρέψει τον έλικα ενός αεροπλάνου ή τη φτερωτή ενός νερόμυλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατόν τα ηλιακά παιχνίδια να περιλαμβάνουν και μια επαναφορτιζόμενη – και ανακυκλώσιμη μπαταρία – που φορτίζει από τον ήλιο χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό ένα φωτοβολταϊκό κύτταρο.

Ηλιακό εισαγωγικό σετ




Ηλιακό καρουζέλ με αλυσίδες

Ηλιακό μεταλλικό αυτοκίνητο

Ένα βασικό πλεονέκτημα που προσφέρουν τα ηλιακά παιχνίδια είναι ότι «ανοίγουν» το μυαλό των παιδιών, αφού τα εισάγουν στη διαδικασία της δημιουργικής απασχόλησης μέσω της κατασκευής τους. Παράλληλα, τα παιδιά έρχονται σε επαφή – σε πρακτικό επίπεδο – με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα με την ηλιακή ενέργεια, καλλιεργώντας  έτσι οικολογική συνείδηση στα παιδιά και διευρύνοντας το γνωστικό τους επίπεδο.



Τα ηλιακά παιχνίδια της εταιρείας, όχι μόνο αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή     για δώρα σε παιδιά, αλλά μπορούν     να  χρησιμοποιηθούν και σε σχολικές       εργασίες. Στοχεύοντας να καλύψει ακόμα   περισσότερο τις εκπαιδευτικές ανάγκες  που  σχετίζονται με τα παιδιά, η εταιρεία διαθέτει ειδικές πειραματικές  διατάξεις  με φωτοβολταϊκά, κατάλληλες για σχολικά εργαστήρια, διευκολύνοντας έτσι  το έργο των εκπαιδευτικών.

Ηλιακό τριπλάνο











Ηλιακό ελικόπτερο

Ηλιακό σπίτι




































Τέλος, τα ηλιακά παιχνίδια της ΛΑΤΖΙ.ΠΛΑΝ, λόγω της κατασκευαστικής μορφής τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν ανάγκες μοντελισμού και μάλιστα με κόστος πολύ χαμηλότερο από αυτό που συνήθως έχουν τα μοντέλα που μπορεί να βρει κανείς σε καταστήματα μοντελισμού. 

Υπ αυτή την έννοια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη «μύηση» των παιδιών στο μοντελισμό. Ακόμη, μπορούν 
να χρησιμοποιηθούν και ως διακοσμητικά   στοιχεία, ιδιαίτερα αν βαφτούν με τα κατάλληλα χρώματα πριν από τη συναρμολόγηση. (σχετικές οδηγίες στο site της
εταιρείας www.solar-toys.gr)


















Έχοντας κάποιος όλη την παραπάνω πληροφόρηση, εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί: να συνεχίσω να αγοράζω τα πλαστικά παιχνίδια που έπαιρνα ως τώρα ή να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, όπως τα ηλιακά παιχνίδια της ΛΑΤΖΙ.ΠΛΑΝ, με τις διάφορες επιλογές που προσφέρει το site www.solar-toys.gr ?

#iliakapaihnidia#solartoys#paidia#iliakienergeia#photovoltaika#ekpaideftikapaihnidia

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ